Articole despre politicienii romani si profilurile lor

Ord. dupa

Bună ziua! Mulți ani înainte politoscop. ro! Am rugămintea să abo...

1 comentarii

La nivel național, persoanele mature singure reprezintă cel mai furi...

Omul de la partid își planifică și el, în sfârșit, o sâmbătă...

Când polițiștii sunt primii care încalcă legea, nu cred că trebu...

3 comentarii

Care credeți că este concentrația de hoți din fiecare partid, de c...

10 comentarii

O altă ipocrizie populistă, la care văd acum o întrecere între US...

12 comentarii

Logică de alegător... I-am îndemnat mereu pe tineri să se implice...

7 comentarii

Boema Boema, asa cum a aparut si cum a fost definita ea prin anii...

1 comentarii

Mai încet cu ipocrizia, vă rog... :( Văd multe comentarii cum că d...

7 comentarii

Dacă aș fi politician, nu aș răsplăti atât de generos norocul î...

Jobul meu de zeci de ani este să mă întâlnesc zilnic cu oameni cu ...

25 comentarii

Dialog cu un candidat de top: - Si ce salariu vrei? - Pai, minim 2...

O analiză sociologică agregată a structurii Parlamentului actual (l...

Am analizat in detaliu CV-urile tuturor politicienilor din Parlament, ...

USR Vaslui isi tot fac reclama cu un pusti de 26 de ani de la tara, te...

20 comentarii

Nu stiu numarul exact al idiotilor din USR, dar stiu sigur ca nu-s put...

1 comentarii

Presate de curentul schimbarii din societate, partide traditionale ca ...

Varstele si sexele senatorilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2...

Statistici legate de valoarea simbolica pe piata muncii (nepolitice) ...

Statistici legate de nivelul profesional (nepolitic) al senatorilor d...

Nivelul general al educatiei senatorilor din Parlamentul Romaniei,...

Valoarea simbolica de piata muncii (nepolitice) a senatorilor din Parl...

Doctoratele senatorilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2016-202...

Nivelul profesional general (nepolitic) al senatorilor din Parlamentul...

Statistici legate de nivelul de cunoastere a limbilor straine de catre...

Statistici legate de educatia senatorilor din Parlamentul Romaniei, le...

Emotiile si prioritatile romanilor si comportamentul lor de cumparare,...

Există ceva greu de definit la candidatul independent susținut de fl...

Sibilinică și poetică, doamna Gabriela Firea descinde în campania ...

Traian Băsescu intră în cursa pentru Primăria Capitalei în stilul...

Inițiez, prin bunăvoința domnului George Butunoiu, seria articolelo...

Doctoratele deputatilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2016-202...

Statistici legate de valoarea simbolica pe piata muncii (nepolitice) ...

Valoarea simbolica de piata muncii (nepolitice) a deputatilor din Parl...

2 comentarii

Varstele si sexele deputatilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2...

Statistici legate de nivelul profesional (nepolitic) al deputatilor d...

Nivelul profesional general (nepolitic) al deputatilor din Parlamentul...

Statistici legate de nivelul de cunoastere a limbilor straine de catre...

Statistici legate de educatia deputatilor din Parlamentul Romaniei, le...

Nivelul general al educatiei deputatilor ... din Parlamentul Rom...

Afiseaza
comentarii

Mai încet cu ipocrizia, vă rog… 🙁 Văd multe comentarii cum că de ce nu au numit niște miniștri și mai competenți, niște personalități de vază în domeniile respective. Da, teoretic așa ar fi bine pentru Patrie, însă nu se va întâmpla niciodată așa ceva.

După ce oamenii aceștia (de politicienii de partid vorbesc) au umblat prin praf și prin ploaie luni sau chiar ani de zile, lipind afișe, vorbind cu toți ciudații pământului, primind înjurături și scuipați, tare ați vrea să-i vedeți dându-se deoparte și punând pe unul sau pe altul care nu s-au „mânjit” pe funcțiile de ministru și ce mai e important în stat. Nu o vor face, și nimeni nu face asta. Dacă se întâmpla undeva-cândva în lume, e atât de rar, încât nici nu trebuie să mai studiem cazul respectiv.

Măsura reală a bunelor intenții și a profesionalismului noilor miniștri și conducători se vor vedea repede, după cei cu care se înconjoară și pe care îi pun în pozițiile cheie nepolitice. Eu le dau tot creditul în acest moment, dar tot eu voi fi cel mai mare dușman al lor dacă vor face tot ce au făcut cei de dinainte, timp de 30 de ani. Să vedem, așadar…


 • Marian Mocan :

  E de bun simt comentariul Dvs. Nu trebuie sa fi cel mai Grozav ci trebuie sa iti faci e echipa fb. Si totul va merge sper bine

 • Dan :

  In Romania nu cred ca e important cine e pus ministru. Toti fac ce li se spune. Toti vor sa fure, sa vanda activele statului, etc. Cand voi vedea criteriile dupa care au fost alesi ministrii si voi fi convins ca acele criterii se aplica, voi mai avea sperante. Altfel nu. Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de hoti !

 • Radu :

  Mai incet cu apologia lui Dinu Paturica, va rog!
  Nu, Marian, nu este nici un fel de bun simt in comentariul asta, nici in forma, nici in continut.
  In continut, spune ca nu conteaza daca esti competent sau nu, poti sa ajungi ministru carand medicamente cu masina. Este o renormalizare a faputului ca singura cale spre functiile publice important este sa te bagi intr-un partid si sa fi un om devotat partidului, fara sa faci nimic altceva in viata. Asta elimina pur si simplu pe cei mai competenti, care de obicei pot sa faca si altceva in viata si chiar o fac. Cei incompetenti simt ca datoreaza totul partidului si de aceea stau acolo in praf si ploie (desi am dubii si aici), nu de dragul ideilor pe care oricum nu le-ar putea pune in aplicare. Este o revenire la timpul cand singura cale parea a fi gasirea unui partid ca unei familii mafiote.
  Si sa vorbim si despre forma. Este ceva agresiv in modul in care este scris, nu ca un argument, ci ca un apel la ceea ce avem cu totii in comun, meschinarie si faptul ca vrem sa fim recompensati dincolo de ceea ce am facut. Pe scurt, un apel la ceea ce este mai primitiv in noi.
  Sau poate ca George nu poate sa scrie un alt tip de argument. Poti George sa reordonezi ce ai scris cu pro si contra ca si cum le-ai prezenta intr-o piata publica in Roma antica, ‘the good citizen, speaking well’? Cum ar suna: este mai bine sa lasam dobitocul sa ne fie sef pentru ca a stat in ploaie pentru asta. Dar nu o sa faca nimic, plus ca zicea ca o face in numele unor idei. Plus ca nu toti care erau acolo devin ministrii, cum ii alegem? etc etc.

  • George Butunoiu :

   Am spus-o destul de clar, dar vrei tu cu orice preț să reformulez… Acestea sunt funcții politice de partid, pestet tot în lume, și ca să ajungi pe ele trebuie să faci politică, să intri într-un partid, să-ți faci unul, să faci un pact cu unul sau cu mai multe partide etc. Și cei care sunt prea puri și nu vor să se mânjească cu acest caca, vaaaaai, dar eu nu fac politică, să tacă dracului din gură, măcar, că e ipocrizie curată.

   • Radu :

    Daca vrei sa avem o discutie logica, atunci te rog sa renunti la limbajul asta de mahala. Ideal ar fi chiar sa-ti ceri scuze, nu ma cunosti, dar ma injuri si ma faci ipocrit. Nu prea bate cu ai fost ‘a disciple and apprentice of Daniel Porte and Pierre Ranque in Paris’.
    Dar sa revenim la subiect, si Titu Maiorescu a fost numit politic, dar si tot felul de escroci din vremea neagra a PSD-ului, unii parca fara facultate tot politic au fost numiti. Faptul ca sunt numiti politic nu inseamna ca trebuie sa numesti pe oricine, numai pentru ca este un bun om de partid care sta in ploaie. Dimpotriva, asta o sa selecteze in general jigodii care nu pot sa faca nimic altceva in viata.
    Intrebarea ramane pentru tine: tu scrii aici ca sa-ti versi naduful sau pentru a expune un argument?

    • George Butunoiu :

     De ce te-ai simțit vizat de afirmația mea? Era formulată la persoana a treia, impersonal, către cei care spun peste tot pe unde pot că ei nu fac politică, și se mai și mândresc cu asta. Cât privește motivul pentru care scriu, asta e și mai evident, chiar că nu mai este cazul de vreo clarificare.

  • Valentin :

   Acuma pe undeva sunt de acord că de multe ori oameni capabili fac lucruri în viață fără să fie nevoiți să se înroleze într-un partid. Dar acești oameni au o pretenție de la mediul înconjurător. Vor o societate decentă, administrată bine care să le dea servicii premium fără ca ei să aibă răbdarea de a lupta să schimbe ceva. Pentru că, nu-i așa, ei sunt deștepți și pot obține o viață mișto și fără chinuitoarea și odioasa luptă politică. Dar normal putem avea nemulțumiri, putem eticheta superiori pe oricine o face. E pe undeva similară cu cei care se simt subapreciați aici și care emigrează pentru că România nu le oferă nimic din ce consideră ei că merită. Dar uită că 30-40 de ani în urmă nu puteai să pleci unde vrei și valoarea lor e obținută prin efortul sistemului acesta disfuncțional de multe ori care a asigurat o vaccinare când erau mici, un învățământ universal gratuit (ce de multe ori a trebuit suplimentat particular dar baza oricum era) , o alocație, niște pensii părinților care nu-ți cad pe cap ca la chinezi etc… și o apartenență la o lume civilizată unde avem acces fără să ne chinuim ca africanii să trecem Mediterana riscant sau să venim ca afganii pe o rută terestră imensă, cu granițe succesive de trecut. Și așa , în epoca asta a egoismului propriu simțul nostru critic este la apogeu dar implicarea ni se pare prea dificilă sau inutilă (pentru că avem și cinismul deșteptăciunii că nimic nu se poate schimba). Oameni ca Vlad Voiculescu, tata Valeriu și chiar Nicușor Dan n-au fost cinici și deziluzionați. Au încercat să rezolve ceva. Că vor greși și ei e posibil. Au irosit energie să ajungă în poziția de a ameliora ceva. Poate , pe drum , au pierdut capacitatea de a găsii soluțiile ideale sau n-au avut timp să evalueze toți parametrii.