Articole despre politicienii romani si profilurile lor

Ord. dupa

Bună ziua! Mulți ani înainte politoscop. ro! Am rugămintea să abo...

1 comentarii

La nivel național, persoanele mature singure reprezintă cel mai furi...

Omul de la partid își planifică și el, în sfârșit, o sâmbătă...

Când polițiștii sunt primii care încalcă legea, nu cred că trebu...

3 comentarii

Care credeți că este concentrația de hoți din fiecare partid, de c...

10 comentarii

O altă ipocrizie populistă, la care văd acum o întrecere între US...

12 comentarii

Logică de alegător... I-am îndemnat mereu pe tineri să se implice...

7 comentarii

Boema Boema, asa cum a aparut si cum a fost definita ea prin anii...

1 comentarii

Mai încet cu ipocrizia, vă rog... :( Văd multe comentarii cum că d...

7 comentarii

Dacă aș fi politician, nu aș răsplăti atât de generos norocul î...

Jobul meu de zeci de ani este să mă întâlnesc zilnic cu oameni cu ...

25 comentarii

Dialog cu un candidat de top: - Si ce salariu vrei? - Pai, minim 2...

O analiză sociologică agregată a structurii Parlamentului actual (l...

Am analizat in detaliu CV-urile tuturor politicienilor din Parlament, ...

USR Vaslui isi tot fac reclama cu un pusti de 26 de ani de la tara, te...

20 comentarii

Nu stiu numarul exact al idiotilor din USR, dar stiu sigur ca nu-s put...

1 comentarii

Presate de curentul schimbarii din societate, partide traditionale ca ...

Varstele si sexele senatorilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2...

Statistici legate de valoarea simbolica pe piata muncii (nepolitice) ...

Statistici legate de nivelul profesional (nepolitic) al senatorilor d...

Nivelul general al educatiei senatorilor din Parlamentul Romaniei,...

Valoarea simbolica de piata muncii (nepolitice) a senatorilor din Parl...

Doctoratele senatorilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2016-202...

Nivelul profesional general (nepolitic) al senatorilor din Parlamentul...

Statistici legate de nivelul de cunoastere a limbilor straine de catre...

Statistici legate de educatia senatorilor din Parlamentul Romaniei, le...

Emotiile si prioritatile romanilor si comportamentul lor de cumparare,...

Există ceva greu de definit la candidatul independent susținut de fl...

Sibilinică și poetică, doamna Gabriela Firea descinde în campania ...

Traian Băsescu intră în cursa pentru Primăria Capitalei în stilul...

Inițiez, prin bunăvoința domnului George Butunoiu, seria articolelo...

Doctoratele deputatilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2016-202...

Statistici legate de valoarea simbolica pe piata muncii (nepolitice) ...

Valoarea simbolica de piata muncii (nepolitice) a deputatilor din Parl...

2 comentarii

Varstele si sexele deputatilor din Parlamentul Romaniei, legislatura 2...

Statistici legate de nivelul profesional (nepolitic) al deputatilor d...

Nivelul profesional general (nepolitic) al deputatilor din Parlamentul...

Statistici legate de nivelul de cunoastere a limbilor straine de catre...

Statistici legate de educatia deputatilor din Parlamentul Romaniei, le...

Nivelul general al educatiei deputatilor ... din Parlamentul Rom...

Afiseaza
comentarii

O altă ipocrizie populistă, la care văd acum o întrecere între USR și PNL: ca Primăria Sectorului 1 să dea burse pentru elevi! Dar ce treabă are o primărie cu asta? Educația nu e treaba primariei, și cu atât mai puțin a unei primării de sector! Nici cadourile pentru nou născuți, excursiile pentru pensionari și nici o luuuuungă listă cu tot felul de alte pomeni electorale nici măcar mascate, date de primari doar pentru folosul propriei imagini. O asistență socială diferențiată pe orașe și sectoare, unele bogate, altele mai sărace, mi se pare o mare, imensă inechitate, ceva de-a dreptul imoral.

Nu credeți că ar fi mai bine ca să se stabilească foarte clar ce atribuții au primăriile și care sunt cele de la nivel central? Primăriile au destule de făcut cu bugetul alocat, nu e treaba lor să dea burse! Eu le-aș interzice primăriilor să facă concerte publice, să dea ajutoare sociale, și multe, multe altele pe care trebuie să le gestioneze doar guvernul, ca să poată asigura justiția socială. Și ca să nu-și facă niște ticăloși campanie din banii comunității.

Tare aș vrea să văd un USR-ist sau un PNL-ist pe aici cum explică și argumentează aceste inițiative populiste profund inechitabile…

Credeți că bursele elevilor trebuie lăsate pe seama primăriilor?

View Results

Loading ... Loading ...

  • Paul Onoiu :

    Buna ziua
    Finanțarea învățământului preuniversitar de stat se face din bugetele autorităților locale. În consecința și bursele pentru elevii din învățământul preuniversitar tot din același buget. În cazul sectorului 1, este vorba despre bugetul Primariei sectorului 1. Bursele elevilor din învățământul preuniversitar nu au cum sa fie acordate decât din același buget!

    • George Butunoiu :

      Cred că vorbești despre construcția, întreținerea, repararea școlilor, chestii din acestea administrative. Salariile profesorilor nu cred că sunt asigurate tot de autoritățile locale – chiar dacă or fi distribuite de către aceștia, banii vin de la bugetul central. Or, din acest punct de vedere, bursele mi se par din aceeași categorie cu salariile, nu din cea cu construcțiile.

  • Bob Marley :

    Copii se bucura de aceste burse. E o chestie care uneori functioneaza. Adunarea gunoiului de catre primar este o actiune populista.

    • George Butunoiu :

      Și ce dacă se bucură? Rolul primăriei este să-i distreze pe copii și să le facă surprize plăcute în bani?

  • Tomoiu :

    Din dorinta de a primi ceva, romanii ignora regulile elementare. Primaria trebuie sa faca lucruri ce tin de comunitate (strazi, canalizare, parcuri), nu actiuni ce tin de individ (excursii pentru unii, burse pentru unii studenti, etc). Statul trebuie sa aiba initiative legate de burse, cu reguli la nivel de tara (daca e la nivel local, vorbim de discriminare).

  • Mihai/Micuțu 204 :

    Bursele trebuie să fie egale valoric pt copiii din sector 1 București și pt copiii din Putna- Nisipitu- Poienile de sub Munte, Maliuc, … bani mai puțin , vaucere de rechizite-cărți pt anul următor de școlarizare nominale …

  • Daniel :

    Traim in democratie, nu mai e comunism domnule Butunoiu! daca comunitatea de cetateni, prin consilierii alesi, din sectorul 1 a decis sa dea niste bani la elevii din sectorul 1, bani care provin de la platitorii de taxe si impozite locale, nu vad de ce ar trebui noi ceilalti sa le zicem celor din sectorul 1 ce sa faca cu banii lor? Nu poate guvernul sa le zica cetatenilor ce sa faca cu banii lor, nu ?

    In cazul in care locuiti in sectorul 1 va inteleg frustrarea, puteti face un e-mail catre consilierii dvs in care sa le explicati ca bursele de merit pentru elevi nu sunt o prioritate pentru comunitatea dumneavoastra si cel mai probabil veti primi un raspuns cu motivele pentru care consilierii au decis sa aloce suma de bani pentru bursele de merit ale elevilor.

    • George Butunoiu :

      Da, și Firea tot în democrație a făcut ce a făcut cu banii. În democrație NU FACI CHIAR CE VREI cu banii celor care te-au ales, doar fiindcă ai fost ales democratic. Doamne, ce o fi în mintea ta când spui că „Nu poate guvernul sa le zica cetatenilor ce sa faca cu banii lor, nu ?”…

  • Daniel :

    Domnule Butunoiu, puterea publica in Romania se realizeaza pe mai multe nivele, central – guvern si serviciile desconcentrate ale acestuia, si local – prin primarii. La nivel central guvernul este ales de parlamentari, la nivel local activitatea primariei este sanctionata de catre consiliul local. Daca consiliul local, decide ceva, logica zice ca este vointa cetatenilor din acea comunitate. Daca nu ar fi vointa cetatenilor din acea comunitate, consilierii care au votat isi pierd mandatul. Acum, intr-adevar nu faci chiar ce vrei cu banii celor care te-au ales, insa, la fel ca si la subventia pentru gigacalorie, nu e treaba cetatenilor din sectorul 2 sau a guvernului, daca cetatenii din sectorul 1, prin consilierii locali decid sa acorde burse de merit elevilor, din taxele platite de cetatenii din sectorul 1.

    Si da consilierii locali nu pot face chiar ce vor cu banii alegatorilor, insa atat timp cat alegatorii sunt deacord si banii sunt cheltuiti in limita legii, nu vad care ar fi problema.

    Si da, nu poate guvernul sa le zica cetatenilor ce sa faca cu banii lor, ok nu pot finanta activitati ilegale, dar, daca eu vreau sa imi cumpar 20 de adidasi Nike, sau sa dau o bursa de merit unui elev, nu fac nimic ilegal.

    Si cum eu pot da o bursa de merit, la fel pot sa fac un grup de prieteni prin care sa dam burse de merit, din banii nostrii, si daca un grup de prieteni poate sa faca asta, la fel poate face si o comunitate locala.

    • George Butunoiu :

      Da, exact asta am spus și eu, ca guvernul și parlamentul să facă niște legi care să reglementeze foarte clar pe ce pot cheltui primăriile banii și pe ce nu. Având mare, foarte mare grijă de tot ceea ce înseamnă justiție socială! Or, justiția socială nu se face la nivel de sector. și nici măcar la nivel de oraș.

  • Daniel :

    Pai avem o asemenea lege: 273/2006.
    Cat despre justitie sociala… revin la argumentul initial, asa cum eu cu un grup de prieteni putem decide sa acordam burse de merit din banii nostrii, asa pot si comunitatile locale sa acorde burse de merit din banii lor.

    Ati putea face un e-mail dragut catre palamentarii din jurisdictia dvs sa ii rugati sa dea o lege prin care consiliul local sa nu poata acorda burse de merit. Insa, asta ar incalca principiul automiei locale prevazut de lege.