Descrierea proiectului Politoscop

Ord. dupa

Politoscop este un sistem de analiza a profilurilor individuale ale po...

1 comentarii

Politoscop este un proiect al Asociatiei "Politica", ONG infiintat in ...

Evaluarile Politoscop sunt facute dupa metodologia si cu instrumentele...

Am lasat activata sectiunea de comentarii din partea cititorilor pe ma...

Informatiile de pe site-ul Politoscop sunt grupate in 4 zone principal...

Afiseaza
comentarii

Politoscop este un sistem de analiza a profilurilor individuale ale politicienilor romani, de analiza sociologica a grupurilor de politicieni in institutiile in care acestia activeaza, de sintetizare a informatiilor si de prezentare a lor catre public, toate acestea intr-un sistem unitar.

Politoscop analizeaza doar profilurile politicienilor, asa cum reies ele din CV-urile oficiale si din cele din spatiul public, nu si activitatea lor politica, privata etc.

Principalul canal de comunicare rezultatelor studiilor, informatiilor si comentariilor Politoscop este acest site, www.politoscop.ro.

Sursele de informatii, metodele si instrumentele folosite pentru culegerea si prelucrarea datelor sunt descrise in detaliu in sectiunea (articolul) Metodologia Politoscop. Tipurile de studii, de informatii si comentarii prezentate de catre Politoscop sunt detaliate in sectiunea (articolul) Structura Politoscop (structura site-ului).

Data de inceput a analizei este luna august 2020, si se va intinde pe toata durata de viata a proiectului Politoscop (ab initio, termen nedefinit). Analiza se deruleaza secvential, in sensul ca la un moment dat analizam componentii unei singure entitati politice si ai unei singure legislaturi/ ciclu electoral, si trecem la urmatoarea doar dupa ce epuizam subiectii respectivi si publicam rezultatele. Prin urmare, vom studia doar profilurile politicienilor care sunt activi in pozitiile respective la momentul analizei.

Dupa ce vom acumula mai multe astfel de studii unitare (pe grupuri omogene), vom putea face si studii comparative si transversale, urmarind evolutia in timp a indicatorilor de la un ciclu politic la altul, pentru a decoperi tipologii, tendinte, corelatii etc.

Analiza CV-urilor este facuta exclusiv de catre George Butunoiu, la fel ca si comentariile asupra acestor CV-uri, pentru a mentine un standard unitar de evaluare si de comunicare a rezultatelor. O scurta prezentare a lui George Butunoiu si a celorlalti membri ai echipei Politoscop este de gasit in sectiunea (articolul) Cine suntem.

Precizari despre exactitatea rezultatelor, despre modul in care trebuie citite si interpretate rezultatele analizelor Politoscop sunt detaliate in sectiunea (articolul) Metodologia Politoscop.

Studiile, articolele, rezultatele si graficele Politoscop pot sa fie preluate de catre oricine, cu obligatia de a mentiona clar Politoscop ca autor al acestora si de a face trimitere cu linkul www.politoscop.ro catre site-ul nostru in caz de republicare.


  • Mike B :

    Aista este un “PULITOSCOP” !!

    Cui ii pasa de toate asta!???
    Singura reactie daca iti pasa este sa te cari !